Met plezier in je eigen tuin!

 

Tuincoach of ontwerper.

De tuin is je eigen buiten, dicht bij huis. Er is een keuze voor een strak betegelde tuin, dat lijkt het makkelijkst, aar groen kan ook heel eenvoudig zijn en veel boeiender. Er is een tuinvorm die energie geeft, in plaats van dat het je energie kost. De onderhoudsarme natuurlijke tuin.

De natuur heeft gedurende het jaar verschillende verschijningsvormen. De inrichting, plantkeuze en doorzichten in je tuin zullen ieder seizoen een ander beeld geven. Ook het weer, de vogels en insecten zullen mede zorgen voor ontdekkingen een verrassende plek. Hoe begeleidt je al die verschijningsvormen? kan dat met een beperkt onderhoud? Bij Natuur Goed vind je voorbeelden en veel kennis en ervaring met het maken van een mooie buitenruimte. Van stadstuintje tot landschap hebben we ervaring. Daarbij zal de natuur een goede hulp zijn in het realiseren van jouw wensen.

Onze eigen tuin is open om ideeën te komen opdoen. Op dinsdag- woensdag- en donderdag van 14.00 tot 17.00 uur is de tuin te bezoeken.

Meer info;

In iedere tuin, groot of klein, kunnen onderstaande thema’s worden ingepast:

  • de eetbare siertuin
  • de natuurlijke vorm van de bomen en struiken
  • aantrekkelijk voor vogel en vlinders
  • waterberging en hittereductie

Met meer dan 25 jaar ervaring in tuin- en landschap zijn we de gesprekspartner voor jouw ambities. De tuin hoeft niet een blok aan het been te zijn. We maken er iets moois van!

  • tuinontwerp en stappenplan maken voor het aanpassen van de bestaande tuin, met behoud van zoveel mogelijk goede elementen
  • tuinschets en beplantingsplan voor bezoekers van onze tuin aan de Koningsweg, recreanten
  • een snoeiplan voor mooie struiken en bomen, ook als de hele beplanting in elkaar is gegroeid! Nooit bij de grond afzagen!!
  • cursus ’tuinieren met de natuur’
  • samen werken in je tuin, uitvoering en kennisdelen; tuincoach
  • proces begeleiden voor aanpassen van de tuin, we nemen de zorgen over, organiseren en de inzet van derden en bewaken de kwaliteit.

Activiteiten

Tuinadvies tijdens uw vakantie, op afspraak

Op vakantie en toch met een uitgewerkt tuinidee thuis komen? Dat kan. Bezoek onze tuin en maak een afspraak voor een persoonlijk tuinadvies.

Find out more »
€75,00
Koningsweg 4, Oosterend Texel, Koningsweg 4
Oosterend, Texel, Nederland
+ Google Maps

Cursus: Tuinieren met de natuur

De cursus Tuinieren met de natuur geeft een frisse kijk op tuinieren in het algemeen. Het is een cursus met een gedegen theoretische inleiding over plantsoorten, onderhoudsmethoden, tuinontwerp en het lijnenspel. Daarnaast is het een praktische cursus voor onderhoud en aanpassingen in de tuin. Deze cursus is interessant voor eigenaren van zowel de grote als de kleine tuin. Het geeft je de basis om een eigen plek te creëren en te beheren. In de cursus leer je daaraan sturing te geven.

Find out more »
€ 140,00
Koningsweg 4, Oosterend Texel, Koningsweg 4
Oosterend, Texel, Nederland
+ Google Maps

Bezoektuin open op di-, wo, do-middag 14.00 tot 17.00

De eetbare natuurtuin is enkele middagen van de week open voor bezoek. Voor ogen staat een plek waar het heerlijk toeven is met zowel eetbare gewassen als een mooie architectuur. De tuin is open als voorbeeldtuin en om ideeën op te doen.

Find out more »
€7.50
Koningsweg 4, Oosterend Texel, Koningsweg 4
Oosterend, Texel, Nederland
+ Google Maps