Met plezier in je eigen tuin!

 

Aan de slag met Tuin en Landschap.

Conradine de Reus van Natuur Goed is zowel ontwerper, projectleider als tuincoach. Van grootschalig groen tot de kleine tuin in de woonwijk. Centraal staat de kennis en ambitie om tot een duurzaam groene buitenruimte te komen waaraan plezier wordt beleefd. Tegelijk biedt die buitenruimte de oplossing voor knelpunten als hittestress, waterberging en biodiversiteit. Met een slim ontwerp zijn alle functies in de tuin en landschap opgenomen, terwijl het oogt alsof het altijd zo is geweest. Dat laatste is dan geen reclame voor mijn werk, maar wel een prachtig resultaat voor eigenaar en omgeving.

De tuin is je eigen buiten, dicht bij huis. Er is een keuze voor een strak betegelde tuin, danwel gras met heggen, dat lijkt het makkelijkst, maar groen kan ook heel eenvoudig zijn en veel boeiender. Het kan vogels een thuis bieden waardoor er, los van je eigen planning, leven gaat ontstaan. Het is een tuinvorm die energie geeft, in plaats van dat het je energie kost. De onderhoudsarme natuurlijke tuin, je plan en het grondwerk zijn de noodzakelijke basis voor een goed resultaat!

De natuur heeft gedurende het jaar verschillende verschijningsvormen. De inrichting, plantkeuze en doorzichten in je tuin zullen ieder seizoen een ander beeld geven. Ook het weer, de vogels en insecten zullen mede zorgen voor ontdekkingen een verrassende plek. Hoe begeleidt je al die verschijningsvormen? Kan je dat realiseren op weinig of juist met veel oppervlakte? Bij Natuur Goed vind je voorbeelden en veel kennis en ervaring met het maken van een mooie buitenruimte. Van stadstuintje tot landschap hebben we ervaring. Daarbij zal de natuur een goede hulp zijn in het realiseren van jouw wensen. We zijn beschikbaar voor grote projecten en als tuincoach voor degene die zelf aan de slag willen. Op woensdag eens per twee weken houden we een rondleiding en regelmatig wordt een driedelige cursus gegeven. Maatwerk afspraken zijn altijd mogelijk.

Onze eigen tuin is open om ideeën te komen opdoen. Op dinsdag- woensdag- en donderdag van 14.00 tot 17.00 uur is de tuin te bezoeken.

Meer info;

In iedere tuin, groot of klein, kunnen onderstaande thema’s worden ingepast:

  • de eetbare siertuin
  • de natuurlijke vorm van de bomen en struiken
  • aantrekkelijk voor vogel en vlinders, biodiversiteit
  • waterberging en hittereductie

Met meer dan 25 jaar ervaring in tuin- en landschap zijn we de gesprekspartner voor jouw ambities. De tuin hoeft niet een blok aan het been te zijn. We maken er iets moois van!

  • tuinontwerp en stappenplan maken voor het aanpassen van de bestaande tuin, met behoud van zoveel mogelijk goede elementen
  • tuinschets en beplantingsplan voor bezoekers van onze tuin aan de Koningsweg, recreanten
  • een snoeiplan voor mooie struiken en bomen, ook als de hele beplanting in elkaar is gegroeid! Nooit alles bij de grond afzagen!!
  • cursus ’tuinieren met de natuur’
  • samen werken in je tuin, uitvoering en kennisdelen; tuincoach
  • proces begeleiden voor aanpassen van de tuin, we nemen de zorgen over, organiseren en de inzet van derden en bewaken de kwaliteit.

Activiteiten

Tuinadvies tijdens uw vakantie, op afspraak

Op vakantie en toch met een uitgewerkt tuinidee thuis komen? Dat kan. Bezoek onze tuin en maak een afspraak voor een persoonlijk tuinadvies.

Find out more »
€75,00
Koningsweg 4, Oosterend Texel, Koningsweg 4
Oosterend, Texel, Nederland
+ Google Maps

Bezoektuin open op di-, wo, do-middag 14.00 tot 17.00

De eetbare natuurtuin is enkele middagen van de week open voor bezoek. Voor ogen staat een plek waar het heerlijk toeven is met zowel eetbare gewassen als een mooie architectuur. De tuin is open als voorbeeldtuin en om ideeën op te doen.

Find out more »
€7.50
Koningsweg 4, Oosterend Texel, Koningsweg 4
Oosterend, Texel, Nederland
+ Google Maps

Lezing – natuurtuin thuis maken

Hoe pak je het aan om van je saaie tegel of grastuin een leuke natuurlijke tuin te maken. Hoeveel werk is het en wanneer kan je eraan beginnen? Met de lezing en rondleiding over een eigen tuin maken gaan we aan de hand van de voorbeelden van de tuinen van de deelnemers de mogelijkheden langs. Er komen voorstellen voor een gedegen indeling naar functies van de tuin. Meld je vooraf aan en neem foto's mee van je eigen tuin!

Find out more »
€15
Koningsweg 4, Oosterend Texel, Koningsweg 4
Oosterend, Texel, Nederland
+ Google Maps

Cursus: Tuinieren met de natuur

De cursus Tuinieren met de natuur geeft een frisse kijk op tuinieren in het algemeen. Het is een cursus met een gedegen theoretische inleiding over plantsoorten, onderhoudsmethoden, tuinontwerp en het lijnenspel. Daarnaast is het een praktische cursus voor onderhoud en aanpassingen in de tuin. Deze cursus is interessant voor eigenaren van zowel de grote als de kleine tuin. Het geeft je de basis om een eigen plek te creëren en te beheren. In de cursus leer je daaraan sturing te geven.

Find out more »
€ 140,00
Koningsweg 4, Oosterend Texel, Koningsweg 4
Oosterend, Texel, Nederland
+ Google Maps

Onderhoud natuurlijke tuin, praktijkmiddag

Het onderhouden van je tuin kan soms leiden tot veel vragen; wat moet je weghalen, wat kan je beter laten staan, wanneer moet ik ingrijpen, wat kan de natuur beter zelf doen? Tijdens de praktijkmiddag gaan we de tuin in van Natuur Goed om alle stappen voor de winter door te nemen. Het onderhoud aan vaste planten, het snoeien van bessenstruiken, fruitbomen en heesters en het onderhouden van de bomen. De winterperiode is dé tijd om dat alles te gaan uitvoeren. maar niet te vroeg. Je wilt voedsel en schuilplaats bieden voor vogels en insecten. De winter kan een gure tijd zijn en jouw tuin biedt mogelijk veel beschutting tegen het koude weer.

Find out more »
€25
Koningsweg 4, Oosterend Texel, Koningsweg 4
Oosterend, Texel, Nederland
+ Google Maps