Project Detail

Project Commence Date:10/18/2015

Ode aan het wild

View Website

(on)kruiden om te eten

De ontdekkingsreis is voor mij het eten van (on)kruiden uit de Nederlandse natuur. Verrassend en verbazingwekkend, waar ik al die jaren aan voorbij ben gegaan. Eigenlijk is het niet echt iets voor de foto’s en de website, je moet het gewoon een keer proeven.  Van een aantal planten is meer bekend over gebruik, nut en smaak. Van andere moet je echt zelf op onderzoek uit. Een ruime basiskennis van planten helpt.

Veel van de kruiden zijn goed als basisvoeding en helpen als een basisverzorging tegen ziekten en kwalen. Mijn bijzondere aandacht gaat uit naar de voedingswaarde en de smaak van de kruiden voor de dagelijkse maaltijd.

Van de (on)kruiden waarmee ik de meeste ervaring heb opgedaan is al een (H)eerlijke driegangen maaltijd te maken. Dat is wat nu doen, samen koken uit de natuur. Geschikt voor groepen van 10 tot 25 personen. Van mei tot september.

Recent is er een boek verschenen van Ellen Willems. In haar ‘Ode aan het wild’ heeft ze een drietal van mijn recepten opgenomen. Een mooi boek om thuis eens door te bladeren en op ideeën te komen.