Natuur goed

 

Het is goed toeven in de natuur en in de tuin bezig zijn is rustgevend en ontspannend. Neemt niet weg dat er veel werk aan planten, oogsten en verwerken in de tuin is. Toch levert het meer op dan de oogst alleen. De ervaring en kennis die we opdeden delen we graag.

We houden bijeenkomsten en geven advies. We komen bij u langs voor een tuinonderhoud of tuinadvies van postzegeltuintje tot een landschappelijk plan. Een tuinplan in samenspraak met Natuur Goed als uw tuincoach, ontwerper of projectleider. 

Op ons eigen terrein aan de Koningsweg in Oosterend – Texel ontvangen we mensen op individuele inschrijving en/of  groepen van 8 tot 24 personen op afspraak. Aan de slag met oogst uit de natuurlijke tuin, een maaltijd, tuinideëen of een (h)eerlijke kop thee van eigen kruiden te maken. De mogelijkheden staan in de agenda en onder groepsuitje.

Groene achtergrond en beschikbaar voor uw tuinambitie!

Met meer dan 25 jaar ervaring in tuin- en landschap zijn we de gesprekspartner voor tuinambities. De onderhoudsarme tuin, je laten verrassen door de natuur, biodiversiteit en oplossen van knelpunten voor water en overlast. We maken er iets moois van!

  • tuinontwerp en stappenplan maken voor het aanpassen van de bestaande tuin, met behoud van zoveel mogelijk goede elementen
  • tuinschets en beplantingsplan voor bezoekers van onze tuin aan de Koningsweg, recreanten
  • een snoeiplan voor mooie struiken en bomen, ook als de hele beplanting in elkaar is gegroeid! Nooit alles bij de grond afzagen!!
  • cursus ’tuinieren met de natuur’
  • samen werken in je tuin, uitvoering en kennisdelen; tuincoach
  • proces begeleiden voor aanpassen van de tuin, we nemen de zorgen over, organiseren en de inzet van derden en bewaken de kwaliteit.
  • beoordelen kwaliteit bomen en andere beplanting.

Like ons

Wie zijn wij?

Conradine de Reus Natuur Goed Texel Eetbare tuin tuinadvies hovenier beplantingsplan

Conradine

Conradine de Reus. Zij heeft veel ervaring met natuur- en landschap, tuinieren met de natuur en het beheer van de openbare ruimte, speelplaatsen en begraafplaatsen. Zelf de voorkeur voor buiten bezig zijn, maar ook graag creatief met tuinontwerp en samenwerkend als tuincoach. Ze is geboeid door de oplossingen die in de natuur voor hanen zijn bij de hedendaagse opgaven als gezondheid, kwaliteit van leven, klimaat, water tekort en -overlast en biodiversiteit.

Siem

Siem is de man van de praktijk, wat Conradine bedenkt, voert hij uit! Als hovenier heeft hij geleerd (on)kruid goed te bestrijden. Nu kookt hij met (on)kruid, onderhoud de natuurtuin en is de gezellige gastheer van Natuur Goed Texel. Je vindt hem ook in de particuliere tuinen voor aanleg en het specialistisch groenwerk. Zijn specialisatie is uitgebreid met kennis over bomen. Boommechanica begrijpen om de veiligheid van bomen te kunnen bepalen. Een belangrijke inbreng om bomen een zo lang mogelijk leven te geven terwijl weggebruiker, recreant en gebouwen geen gevaar lopen. Hij legt het je haarfijn uit!

Siem van Tatenhove Hovenier Texel Boomcontroleur Texel Groenkeur erkent boom controle