Cursus; Tuinieren met de natuur – aug/sept

De cursus Tuinieren met de natuur en je eigen tuinontwerp maken. Hoe kan je hand in hand met de natuur een mooie tuin maken? En wat velen niet weten, het is minder tijdrovend dan het traditioneel tuinieren! Bovendien kan je regelmatig op ontdekkingsreis door je eigen tuin, immers de natuur verrast!

De cursus Tuinieren met de natuur geeft een frisse kijk op tuinieren in het algemeen. Het is een cursus met een gedegen theoretische inleiding over tuinontwerp en het lijnenspel. Daarnaast is het  een praktische cursus voor onderhoud van uw tuin.  De natuurtuin bestaat in grote en ook in kleine tuinen. Een natuurtuin kan er zowel verzorgd als rommelig uitzien, die keuze is aan de eigenaar. In de cursus leer je daaraan sturing te geven.

Op basis van 25 jaar vakmanschap met tuin, groenvoorzieningen en natuur wordt de cursus gegeven door Conradine de Reus. Zij geeft een frisse kijk op tuinieren, net even anders.  Na een basis over tuininrichting, natuurlijke snoei en kennis van natuurontwikkeling volgt een praktijk gedeelte. Tuinieren met de natuur scheelt veel werk. Je wordt maatjes met de natuur en samen maak je met de minste inspanning een mooie tuin. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten, de eerste 2 bijeenkomsten zijn gericht op de theorie.  De 3de en 4de bijeenkomst zijn praktisch van aard met snoeien en snoei instructies, wieden en laten groeien en het zaaien en verplanten. Desgewenst gaan we in jouw tuin aan het werk! Inclusief cursusmateriaal.

Cursus data: dinsdag 28 aug  en  4, 11  en 18 sept.  van 19.00 tot 21.30 uur.

Kosten zijn € 160,- p.p. Het bedrag is inclusief cursusmateriaal, locatie Culemborg