Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

De cursus Tuinieren met de natuur en je eigen tuinontwerp maken. Hoe kan je hand in hand met de natuur een mooie tuin maken? Dat kan een natuurtuin zijn, maar even goed een net onderhouden tuin. De essentie is dat je leert mee te bewegen met het karakter van je beplanting. En wat velen niet weten, het is minder tijdrovende manier van tuinieren dan de alom aangeprezen tuincentrum tuinen! Bovendien zul je regelmatig op ontdekkingsreis door je eigen tuin, de natuur verrast!

De cursus Tuinieren met de natuur geeft een frisse kijk op tuinieren in het algemeen. Het is een cursus met een gedegen theoretische inleiding over plantsoorten, onderhoudsmethoden, tuinontwerp en het lijnenspel. Daarnaast is het een praktische cursus voor onderhoud en aanpassen van de tuin. Deze cursus is interessant voor eigenaren van zowel de grote als de kleine tuin. Het geeft je de basis om daarmee een eigen plek te creëren en beheren. In de cursus leer je daaraan sturing te geven.

Na een basis over tuininrichting, natuurlijke snoei en kennis van natuurontwikkeling volgt een praktijk gedeelte. Je wordt maatjes met de natuur en samen maak je met de minste inspanning een mooie tuin. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten.

19 sept – Deel 1 – Theorie; Algemene introductie en inrichten van buitenruimtes

26 sept – Deel 2 – Theorie; Kennis van bomen, struiken en vaste planten

03 okt – Deel 3 – Praktijk; snoeien van bomen en struiken, onderhoud vaste planten

Heb je zelf een tuin die we tijdens de cursus onder handen kunnen nemen? Dat kan bij deel 3.

Op basis van 25 jaar vakmanschap met tuin, groenvoorzieningen en natuur wordt de cursus gegeven door Conradine de Reus. Tuincoach en ontwerper.

Cursus is op de aangegeven dagen van 19.00 tot 21.30 uur.

Locatie: Koningsweg 4, Oosterend.

Kosten zijn € 120,- p.p. Het bedrag is inclusief cursusmateriaal.