Laden Evenementen

De cursus Tuinieren met de natuur en je eigen tuinontwerp maken. Hoe kan je hand in hand met de natuur een mooie tuin maken? Dat kan een weelderige natuurtuin zijn, maar even goed een net onderhouden tuin. De essentie van tuinieren van de natuur is dat je leert mee te bewegen met het karakter van je beplanting. En ……. tuinieren met de natuur is de onderhoudsarme manier van tuinieren, als je voldoende kennis hebt. Met een natuurlijke tuin zal je ook regelmatig op ontdekkingsreis zijn, de natuur verrast!

De cursus Tuinieren met de natuur geeft je een frisse kijk op tuinieren in het algemeen. Het is een cursus met een gedegen theoretische inleiding over plantsoorten, onderhoudsmethoden, tuinontwerp en het lijnenspel. Daarnaast is het een praktische cursus voor onderhoud en aanpassingen in de tuin. Deze cursus is interessant voor eigenaren van zowel de grote als de kleine tuin. Het geeft je de basis om een eigen plek te creëren en te beheren.

De cursus Tuinieren met de natuur geeft je de basiskennis over tuininrichting, natuurlijke snoei en kennis van natuurontwikkeling en wordt afgerond met een praktijk gedeelte. Je wordt maatjes met de natuur en samen maak je met de minste inspanning een mooie tuin. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van elk 2,5 uur.

Deel 1 – Theorie; Algemene introductie en inrichten van buitenruimtes, ontwerpstijlen.

Deel 2 – Theorie; Kennis van bomen, struiken en vaste planten en kruidenmengsels.

Deel 3 – Praktijk; snoeien van bomen en struiken, onderhoud vaste planten en zomerbloemen.

Heb je zelf een tuin die we tijdens de cursus onder handen kunnen nemen? Dat kan worden ingepast bij deel 3.

Op basis van meer dan 25 jaar vakmanschap met tuin, groenvoorzieningen en natuur wordt de cursus gegeven door Conradine de Reus. Tuincoach en ontwerper.

Geplande data:

  • De tijden worden ingepland als er voldoende aanmeldingen zijn. Tijdstip kan dan in overleg. Er zijn mogelijkheden voor een cursus in de werkweek op een middag (13.30 tot 16.00 uur) of een avond (19.00 tot 21.30 uur).

Opgave kan voor de hele cursus of voor de losse blokken. Er is ruimte voor 10 aanmeldingen per cursus.

Locatie: Koningsweg 4, Oosterend.

Kosten zijn € 140,- p.p. voor de hele cursus of € 50,- per blok. Het bedrag is inclusief cursusmateriaal en consumpties. Aanmelden kan door een mail te sturen aan tuin@natuurgoed.org of te bellen met Conradine 06 – 23 80 77 94.

Onze andere activiteiten zijn; lunch uit de natuur, diner met groepen, intro; natuurtuin bij u thuis, thee van (on)kruid, tuincoach bij u thuis

Deel dit evenement, kies je platform!