Workshops en lekker eten

 

In de eetbare natuurtuin van Natuur Goed is verrassend veel te zien en te proeven en lekker eten. Dat kan van (on)kruid tot de meer bekende gewassen.  Zowel de inheemse planten als fruit, noten en bessen is er te vinden. De tuin is een fijne plek voor kijken, koken, eten en leren. Een natuurlijke tuin thuis zelf maken, kom ook daarvoor bij ons ideeën op doen, zie tuincoach.

Het is fijn toeven in de tuin die vanaf 2019 in ontwikkeling is. Activiteiten, workshops en opening vind u onderstaand en zijn op basis van inschrijving vooraf. De bezoektuin, open op dinsdag- woensdag en donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00, is zonder afspraak te bezoeken. Activiteiten van Natuur Goed ‘agenda’ zijn om individueel of met een gezelschap tot 9 mensen in te schrijven. Onder de titel ‘Groepsuitjes’ zijn activiteiten voor groepen tot 24 personen opgenomen.

Bij voldoende belangstelling gaat de activiteit door. Inschrijven voor de activiteiten, op dinsdag en donderdag, kan tot 1 dag tevoren. Schrijf in door de ‘aanmelden’ knop te gebruiken, te mailen of te bellen.

Wees welkom!

Programma vanaf…

Tuinadvies tijdens uw vakantie, op afspraak

Op vakantie en toch met een uitgewerkt tuinidee thuis komen? Dat kan. Bezoek onze tuin en maak een afspraak voor een persoonlijk tuinadvies.

Meer weten »
€75,00
Koningsweg 4, Oosterend Texel, Koningsweg 4
Oosterend, Texel, Nederland
+ Google Maps

Thee van (on)kruiden zelf maken 9.30 -11.00 uur

Thee maken van (on)kruid, dat kan. We drinken meestal thee van kruiden uit verre oorden, maar dat hoeft niet. Een thee van (on)kruiden uit onze eigen natuur is ook heel lekker en gezond. Denk aan munt, brandnetel en kamille, maar ook weegbree, heermoes of guldenroede. Veel (maar niet alle) kruiden zijn eetbaar en goed te gebruiken voor een smaakvolle of gezonde thee. Met de bijeenkomst 'kruiden drogen voor thee' neem ik je mee het veld in. Daarna maken we de kruiden gereed om te drogen en mag je uit mijn voorraad je eigen theemengsel samenstellen om mee te nemen.

Meer weten »
€12,50
Koningsweg 4, Oosterend Texel, Koningsweg 4
Oosterend, Texel, Nederland
+ Google Maps

Lunch maken uit de natuur – iedere dinsdag en donderdag

De eetbare natuur ontdekken, zelf de op zoek naar de ingrediënten voor je lunch. De workshop is een combinatie van actief bezig zijn en lekker eten. In onze natuurtuin ga je, onder begeleiding, op zoek naar eetbare gewassen. Aan de hand van receptenkaarten verwerk je de kruiden, bessen en bloemen. De activiteit is bij voorkeur geheel buiten.

Meer weten »
€17.50
Koningsweg 4, Oosterend Texel, Koningsweg 4
Oosterend, Texel, Nederland
+ Google Maps

Bezoektuin open op di-, wo, do-middag 14.00 tot 17.00

De eetbare natuurtuin is enkele middagen van de week open voor bezoek. Voor ogen staat een plek waar het heerlijk toeven is met zowel eetbare gewassen als een mooie architectuur. De tuin is open als voorbeeldtuin en om ideeën op te doen. We gebruiken verschillende invalshoeken voor de tuin en kunnen ook advies en tuintips geven. Uit de permacultuur lerende we de permanente bedekking van de tuin. Uit de voedselbossen de meerdere lagen die eetbaar zijn boven elkaar te planten. Uit de tuinarchitectuur pasten we de zichtlijnen, zitplekken en bomenrijen toe.

Natuur Goed is uniek. Het is het resultaat van 30 jaar groenervaring van Siem en Conradine. We vinden het leuk je er meer over te laten zien. Kom langs op dinsdag- woensdag of donderdagmiddag tussen 14.00 en 17.00.

Meer weten »
€7.50
Koningsweg 4, Oosterend Texel, Koningsweg 4
Oosterend, Texel, Nederland
+ Google Maps