Workshops en lekker eten

 

in de eetbare natuurtuin van Natuur Goed is verrassend veel te zien en te proeven. Van onkruid tot de meer bekende gewassen. Het is fijn toeven in de tuin die vanaf 2019 in ontwikkeling is. De tuin is open voor een bezoek of voor workshops of activiteiten.  Zowel de inheemse planten als fruit, noten en bessen is er te vinden. Een goede basis voor koken, eten en leren met de natuur. Een natuurlijke tuin thuis zelf maken, kom ook daarvoor bij ons ideeen op doen.

De bezoektuin, open op dinsdag- woensdag en donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00, is zonder afspraak vooraf te bezoeken. Activiteiten van Natuur Goed ‘agenda’ zijn om individueel of met een klein gezelschap in te schrijven. Bij voldoende belangstelling gaat de activiteit door. Inschrijven voor de activiteiten, op dinsdag en donderdag, kan tot 1 dag tevoren. Schrijf in door de ‘aanmelden’ knop te gebruiken, te mailen of te bellen.

Onder de titel ‘Groepsuitjes’ zijn activiteiten voor groepen tot 24 personen opgenomen.

Wees welkom!

Programma vanaf…

Tuinadvies tijdens uw vakantie, op afspraak

U bent even weg van thuis, maar zou graag iets van het mooie natuurgevoel thuis in de tuin willen hebben. Dat kan! De tuincoach is op afspraak beschikbaar voor advies. 

Meer weten »
€75,00
Koningsweg 4, Oosterend Texel, Koningsweg 4
Oosterend, Texel, Nederland
+ Google Maps

Intro; natuurtuin thuis dinsdag en donderdag – 15.00 tot 16.00 uur

We zijn trots op onze tuin en delen dan graag met geïnteresseerden. We houden, zolang de corona-maatregelen van kracht zijn, de hele activiteit buiten. Tijdens de thee/ koffie wordt een lezing gehouden over het laten ontstaan en het beheer van onze natuurlijke tuin. We maken een rondwandeling over het terrein en staan stil bij soorten en de toepassing ervan.

Meer weten »
€8.50
Koningsweg 4, Oosterend Texel, Koningsweg 4
Oosterend, Texel, Nederland
+ Google Maps

Thee van (on)kruiden zelf maken 9.30 -11.00 uur

Thee maken van (on)kruid, dat kan. We drinken meestal thee van kruiden uit verre oorden, maar dat hoeft niet. Een thee van (on)kruiden uit onze eigen natuur is ook heel lekker en gezond. Denk aan munt, brandnetel en kamille, maar ook weegbree, heermoes of guldenroede. Veel (maar niet alle) kruiden zijn eetbaar en goed te gebruiken voor een smaakvolle of gezonde thee. Met de bijeenkomst 'kruiden drogen voor thee' neem ik je mee het veld in. Daarna maken we de kruiden gereed om te drogen en mag je uit mijn voorraad je eigen theemengsel samenstellen om mee te nemen.

Meer weten »
€12,50
Koningsweg 4, Oosterend Texel, Koningsweg 4
Oosterend, Texel, Nederland
+ Google Maps

Lunch maken uit de natuur – iedere dinsdag en donderdag

De eetbare natuur ontdekken, zelf de op zoek naar de ingrediënten voor je lunch. De workshop is een combinatie van actief bezig zijn en lekker eten. In onze natuurtuin ga je, onder begeleiding, op zoek naar eetbare gewassen. Aan de hand van receptenkaarten verwerk je de kruiden, bessen en bloemen. De activiteit is bij voorkeur geheel buiten.

Meer weten »
€17.50
Koningsweg 4, Oosterend Texel, Koningsweg 4
Oosterend, Texel, Nederland
+ Google Maps

Bezoektuin open op di-, wo, do-middag 14.00 tot 17.00

De eetbare natuurtuin is enkele middagen van de week open voor bezoek. Voor ogen staat een plek waar het heerlijk toeven is met zowel eetbare gewassen als een mooie architectuur. De tuin is open als voorbeeldtuin en om ideeën op te doen. We gebruiken verschillende invalshoeken voor de tuin en kunnen ook advies en tuintips geven. Uit de permacultuur lerende we de permanente bedekking van de tuin. Uit de voedselbossen de meerdere lagen die eetbaar zijn boven elkaar te planten. Uit de tuinarchitectuur pasten we de zichtlijnen, zitplekken en bomenrijen toe.

Natuur Goed is uniek. Het is het resultaat van 30 jaar groenervaring van Siem en Conradine. We vinden het leuk je er meer over te laten zien. Kom langs op dinsdag- woensdag of donderdagmiddag tussen 14.00 en 17.00.

Meer weten »
€7.50
Koningsweg 4, Oosterend Texel, Koningsweg 4
Oosterend, Texel, Nederland
+ Google Maps