Groepsuitje – Kruiden verzamelen en thee maken

In de uiterwaarden kruiden verzamelen in de ruige natuur en daarvan een eigen thee smaak maken door verschillende kruiden samen te brengen. Kies je voor een bepaald thema van gezondheid of ontspanning, of maak je gewoon de meest verrassende smaakcombinatie. Met dit groepsuitje bij Natuur Goed maak je op een gezellige manier kennis met de eetbare natuur. Het is een laagdrempelig uitje. Iedereen kan meedoen, op basis van de intake wordt een programma op maat gemaakt.

We trekken samen de uiterwaarden van de Lek in. Planten zullen we gaan herkennen, oogsten en voorbereiden, de thee wordt samengesteld met gedroogde kruiden. Het leren drogen van de kruiden is onderdeel van de bijeenkomst. De bijeenkomst wordt afgerond met het samenstellen van je eigen thee. Natuur Goed heeft een leuke voorraad gedroogde kruiden, daaruit kan je zelf een combinatie maken. De theesamenstelling neem je mee naar huis.

Ter inspiratie is er bij binnenkomst een thee met de mix van Natuur Goed.

Een groepsuitje voor 12 tot 24 personen.

Programma voorstel:

10.00 uur – 12.00 uur

  • Ontvangst met thee (of koffie) en koek.
  • Uitleg over eetbare planten van het rivierengebied
  • Oogsten van kruiden en bladeren en voorbereiden van het drogen
  • Samenstellen van je favoriete thee-mix

De kosten zijn € 12,00 per persoon.

Het programma laat zich goed combineren met andere activiteiten ter plaatse. Kijk ook op www.caatjeaandelek.nl, www.forten.nl

Reserveer nu